Hoe de buurtvarkens Arie en Japie niet werden gered
Verslaggeefster Marleen Luijt van NRC volgde de laatste weken van Arie en Japie. De reportage geeft een mooi beeld van het wel en wee rondom de varkens. Het hele verhaal kun je hier lezen.
Verslaggeefster Marleen Luijt van NRC volgde de laatste weken van Arie en Japie. De reportage geeft een mooi beeld van het wel en wee rondom de varkens. Het hele verhaal kun je hier lezen.
Het einde van Arie en Japie komt in zicht. Ergens in november, de slachtmaand, gaan ze naar de slacht. Het vlees wordt dan verwerkt tot worsten, spek, ham, en alles wat je nog meer van […]
Woensdag is culinair journalist en allesbeterweter Johannes van Dam overleden. Ik zag hem op het Food Film Festival, afgelopen maart. Hij was mild gestemd, het festivalrestaurant kreeg een 9-. Zijn lievelings eetfilms? Tampopo, Eat Drink […]
Een bezoek aan verre oorden kan niet voorbijgaan zonder verslag van de lokale culinaire specialiteiten. Prudence Island, een eiland in de Narrangansett Bay in Rhode Island (VS), is zo’n ver oord. Ik heb het geluk […]
Huh? Zijn Arie en Japie verhuisd? Of hebben ze een ander hek gekregen? Nee, dit zijn twee Gloucestershire Old Spotvarkens die ik hier op mijn vakantieoord tegenkwam. Ik zit duizenden kilometers van Katendrecht, op een […]
Al meer dan twintig jaar wordt er in mijn thuisdorp Willemstad door vrijwilliger voor oude van dagen gekookt. Hoe dat er aan toe gaat, lees je in het zomernummer van Bouillon! Magazine, leesvoer voor fijnproevers. […]
Na mijn stukje over het eten van overlastgevende dieren werd het hoog tijd om zelf eens op jacht te gaan naar beesten om op te eten. De gelegenheid diende zich aan toen Rotterdamse Oogst een […]
De stadsvarkens nodigen uit tot conversatie. Van blije buren (‘We moeten hier elke dag heen van mijn dochtertje’) tot verontwaardigde dierenvrienden (‘Ik loop hier voortaan met een grote boog omheen’); iedereen heeft er wel iets […]
Copyright © 2024 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes