Lokaal kerstmenu
Een klassiek menu met wild, wintergroenten en hier en daar een stadse twist. Een heel kerstmenu van lokale ingrediënten? Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Voor dit […]
Een klassiek menu met wild, wintergroenten en hier en daar een stadse twist. Een heel kerstmenu van lokale ingrediënten? Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Voor dit […]
De Bijbel van de Nederlandse keuken – Janneke Vreugdenhil Dit is een heerlijk boek dat qua timing niet beter kon. Lockdowns maken een soort holenbeer van me, in die zin dat ik het liefst binnenblijf […]
Met het verdwijnen van Chinees restaurant Wing Wah, dat al enige jaren leeg stond, verdween in 2020 een stuk geschiedenis van Katendrecht. Wing Wah was, mede dankzij de illustere eigenaresse ‘Tante Sjaan’ Baaij, lange tijd dé […]
In Schiedam maakt Toshimi Saito de beste Japanse noedelsoep. Zijn geheim? Meel van de oerhollandse molen.
Oogstrelend mooi, onverwoestbaar en ook nog eens super duurzaam. De vintage gietijzeren pannen die Dennis Gaertman verkoopt zijn heuse blikvangers op je fornuis.
Voor restaurants is de tijdelijke sluiting vanwege het coronavirus een hard gelag. Door krappe marges en hoge kosten hebben niet veel ondernemers in deze sector vet op de botten, en kan een paar weken zonder […]
De Vietnamese loempia, wie kent ‘m niet? De familie Nguyen bakt ze al meer dan dertig jaar. Hun kramen zijn niet meer uit het Rotterdamse straatbeeld weg te denken.
Bong Joon Ho’s Parasite is veel dingen, maar geen eetfilm. In ieder geval geen eetfilm zoals klassiekers La grande bouffe of Tampopo, of feelgood-foodie films als Julie & Julia of Chef. Waarom dan toch een […]
Als een restaurant dat standaard zes maanden van te voren is volgeboekt plotseling nog een plekje vrij heeft, sla je toe. Zo kon ik eindelijk weer eens aanschuiven bij Yama, een Japans restaurant met slechts […]
Copyright © 2024 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes