Mossellunch: À la recherche des moules perdues

Naar aanleiding van de film L’amour des moules kookte de brigade van Sergio Hermans Oud Sluis een op de film geïnspireerde mossellunch tijdens het Food Film Festival.

Hoewel het eten heerlijk was, ben ik nog steeds in verwarring over het mosselgehalte van de lunch: welgeteld twee hele mosselen, plus wat mosselmoleculen in de ceviche, konden mijn tafelheer en ik ontdekken in het voorgerecht. In de overige gangen was geen schelpdier te bekennen. Waren de mosselen op? Was het een statement?  Geen idee. Lekker was het wel.

 

Voorgerecht: gemarineerde Zeeuwse mosselen, jonge groentjes, zeealgen, crème van mosselgroenten & ceviche.

 

Het hoofdgerecht was een oogstrelend onderwatertafereel van anemonen en zeewier – gemaakt van bloemkool, ei, kaas en truffel.

Hoofdgerecht: bloemkool in bruine boter met messeklevercrème, truffel & lauwwarme dooier.

Het nagerecht: een citroen die stiekem een puddinkje is, met verrassing. Het sorbetijs was fantastisch.

Na: Panna cotta met citroen & basilicumsorbet
Het nagerecht na enkele hapjes.

 

Nog meer berichten over het Food Film Festival:
Algemeen verslag van het FFF
Seminar: Nordic Food Lab
Film: Above the Heart